Moj omiljeni zvuk | Časopis | VIP INTERVJU: Vesna Dedić / novinarka i pisac

VIP INTERVJU: Vesna Dedić / novinarka i pisac

Casopis

Veliko hvala na podršci našoj dragoj i popularnoj voditeljici i spisateljici Vesni Dedić na intervjuu koji je dala za naš časopis i što nam je ulepšala naslovnicu časopisa svojom divnom fotografijom.

Pročitajte u nastavku ove stranice intervju o Vesni Dedić zajedno sa izjavom koju je dala za naš časopis "Život i Sluh"...

Koliko je važan zvuk i sluh u profesiji tv-voditelja? 

Vesna Dedić: Mnogo je važno. Znam da me od ostalih tv autora izdvaja i osećaj za važnost zvuka u prilogu. Ako obratite pažnju u emisiji “Balkanskom ulicom“ je važna jačina  zvuka i u prilozima i u živim numerama. Zato usko sarađujem sa  našim toncem. Takođe, kada se sagovorniku postavlja pitanje od ključne važnosti  pazim kojim glasom izgovaram reči. Tačna i smišljena sam kada postavljam neka  pitanja tiho, a nekada i povisim ton.

Koliko je odlazak u pozorište, koncerte, operu, bila stvar prestiža u Vašoj mladosti? 

Vesna Dedić: U mojoj mladosti momci nisu birali devojke samo u odnosu na lepotu. Lepa u potpunosti je bila samo ona koja je razumela umetnost, vladala informacijama, pratila dešavanja i na domaćoj i na svetskoj sceni. Nikada  se nisu u kafiću ili na ljubavnom sastanku vodili glupi razgovori, uvek  samo o filmovima, muzici, novim pozorišnim tendencijama i knjigama. Ja sam  iz Crne Gore došla u Beograd na fakultet upravo zato što je tada Beograd  bio poprište kulturnih dešavanja.

Kakvo je Vaše viđenje odnosa mlade osobe prema kulturi danas? 

Vesna Dedić: Deca i mladi su onakvi kakvi su im roditelji, tako da je pravo pitanje  kakav je celokupan odnos društva prema umetnosti i kulturi. Koji deo  građanske klase je sačuvao naviku da ide redovno i u pozorište i ko je  uopšte u mogućnosti da bude konzument kulture. Ako mi treba 1.000 dinara  da odem sa kćerkom u bioskop u tržnom centru i još 1.000 za vodu i  kokice, onda je teško okriviti mlade koji nemaju naviku da kupuju knjige  ili gledaju sve filmove. Ja sam kao mlada gledala jedan film dnevno, nekada i pet, danas je to privilegija nenormalno bogatih ljudi.

Koji je Vaš omiljeni zvuk? 

Vesna Dedić: Svaki koji proizvede moja kćerka kada peva, svira violinu ili klavir. Uživam u tome.

Koliko je održavanje zdravih navika deo naše svakodnevnice? 

Vesna Dedić: Ne znam za druge ali ja se istinski trduim da budem zdrava, slobodna i nasmejana. Čovek je danas, iz moje perspektive, bogat u odnosu na širinu  osmeha koji je u stanju da ima bez obzira na probleme. Lako je plakati i ćutati, teško je sačuvati vedrinu.

Da li ste se susreli sa predrasudama u vezi sa nošenjem slušnih aparata? 

Vesna Dedić: Jesam, kao što sam se susretala sa milion glupih predrasuda. Ja nikada  nisam imala predrasude u kontaktima sa ljudima koji su na bilo koji  način drugačiji od mene.

Kada pomislite na „treće doba" života, na uživanje u penzionerskim danima koji Vam predstoje, šta Vam se javlja kao prva asocijacija? 

Vesna Dedić: Da ću zaista uživati, spavati koliko hoću, viđati prijatelje, ići na  izložbe, radovati se kada vidim kako su neki drugi mladi srećni. Kada  budem penzionerka radiću sve za šta nisam imala vremena. Odbrojavam s radošću godine do penzije - još 12.

Da li Vam se javljaju penzioneri kao gledaoci Vaše popularne tv-emisije „Balkanskom ulicom"? 

Vesna Dedić: Naravno, njima prija i sadržaj i atmosfera moje emisije. Često mi predlažu goste i vrlo interesantno vole kada su gosti ne samo neko iz  njihove generacije već i mladi, da upoznaju nekog novog.

Kako izgleda Vaš običan dan? U čemu najviše uživate kada imate slobodnog vremena? 

Vesna Dedić: Mnogo radim, ali svaki slobodni trenutak koristim da provedem sa kćerkom  i prijateljima. Trudim se da mnogo razgovaram jer nije dobro da se  čovek, a naročito ne novinar i pisac, zatvori u sebe.

Kako se osećate dok pišete roman, a kako kada je roman izašao među čitaoce? 

Vesna Dedić: Dok pišem uživam i strepim, kada je roman objavljen uživam i pitam se  kako sam ga uopšte napisala. Ja ne znam ni jednu rečenicu iz bilo kog svog romana. Kao da mi neko odozgo sipa priče i emocije.


10. oktobar 2016.
Marjan Antic

Nagrađeni

BROJEVI GOVORE

Broj poslatih slika 1 1056

Broj poslatih slika 1

Podeljenih poklona 1 999

Podeljenih poklona 1

Registrovanih korisnika 1 555

Registrovanih korisnika 1

NAŠI PARTNERI

Upoznajte zadovoljne korisnike naših slušnih aparata -audio bm

Zakažite besplatnu proveru sluha u Audio BM-u

Svakoga dana smo okruženi raznim zvucima i ukoliko imamo problema sa sluhom to se značajno odražava na naš celokupan kvalitet života. Rešite sve prepreke koje stoje između vas i odličnog funkcionisanja čula sluha.

Molimo vas da pozovete naš call centar na 0800 400 300 (besplatan poziv) da biste zakazali besplatnu kontrolu sluha u nekoj ORL ordinaciji Audio BM-a ili popunite donji online obrazac.

Pošaljite sliku odmah